Amada Colossos

Ιστορικό πλαίσιο

Το  1977 ξεκινάει η ανέγερση του ξενοδοχείου με τίτλο ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (COLOSSOS BEACH) στην Καλλιθέα της Ρόδου. Το 1980 αποπερατώνεται η πρώτη φάση και ξεκινάει η λειτουργία του ξενοδοχείου. Πρόκειται για ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας, που στεγάζεται σε ένα κεντρικό επταώροφο κτίριο 408 δωματίων. Η έμφαση δίνεται στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και γρήγορα το ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ κερδίζει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των πελατών. Το ξενοδοχείο λειτουργεί σε εποχική βάση από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο. Το 1981 η δυναμική του ξενοδοχείου αναπτύσσεται, καθώς αποπερατώνονται και λειτουργούν 3 τριώροφα studios (100 δωματίων) και 8 bungalows, ενώ το 1987 αποπερατώνεται και λειτουργεί η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου σε επταώροφο κτίριο 209 δωματίων. Με τη νέα πτέρυγα, η συνολική δυναμικότητα του ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ανέρχεται σε 723 δωμάτια και 1.343 κλίνες, καθιστώντας το ξενοδοχείο μια ισχυρή δύναμη του ροδιακού τουρισμού. Μετά από ανακαίνιση τα δωμάτια στα τριώροφα studios ανέρχονται σε 114 και τα 8 bungalows γίνονται 12. Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης και ενίσχυσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, το 1991 ανακαινίζονται όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου. Ακολουθώντας συνεχώς αναπτυξιακή τροχιά, το 1997 ανακαινίζονται δύο όροφοι του κεντρικού κτιρίου του ξενοδοχείου ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ.

Σήμερα

Το ξενοδοχείο Colossos Beach Hotel 4 αστέρων, που έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια, μια σημαντική θέση στο ροδιακό τουρισμό, ανακαινίζεται πλήρως για να ανταποκριθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες των πελατών του. Το μεγαλόπνοο έργο θα ολοκληρωθεί σε 2 φάσεις μέσα στα ερχόμενα δύο χρόνια (2017-2018)  και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου, διατηρώντας πάντα το αυθεντικό ελληνικό στοιχείο. Μια ολοκαίνουργια πτέρυγα και πέντε ατομικές βίλλες θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα bungalows και studios, ενώ η νέα ονομασία του ανακαινισμένου πλέον ξενοδοχείου θα είναι Amada Colossos Resort. Η νέα εικόνα του ξενοδοχείου θα δώσει νέα δυναμική στις δραστηριότητές του, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Το Amada Colossos βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, γνωστή για τις εντυπωσιακές αμμώδεις παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά. Η απρόσκοπτη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου αλλά και η μαγευτική αμμώδης παραλία 430 μέτρων, με αποκλειστική πρόσβαση των πελατών του ξενοδοχείου, το καθιστούν μαγευτικό. Χάρη στην κεντρική τοποθεσία του, παρέχει άνετη πρόσβαση τόσο στην πόλη της Ρόδου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χλμ, όσο και στο αεροδρόμιο, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ.

Διαμονή

Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο θα προσφέρει ένα εύρος επιλογών διαμονής: δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους και deluxe δωμάτια, σουίτες, swim-up rooms & studios και ιδιωτικές βίλλες. Όλα τα δωμάτια (συνολικά 699) θα διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι, με θέα στο βουνό ή στη θάλασσα. Τα studios διαθέτουν άμεση πρόσβαση σε πισίνα swim-up και θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου.
Οι πέντε βίλλες έχουν ιδιωτική πισίνα, απευθείας θέα στη θάλασσα, ενώ η διαρρύθμισή τους διασφαλίζει την απαραίτητη ιδιωτικότητα των ενοίκων της από το υπόλοιπο συγκρότημα.
Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο προσφέρεται για τη διαμονή τόσο οικογενειών με παιδιά, όσο και ζευγαριών. Το θέρετρο επιπρόσθετα θα προσφέρει «το δικαίωμα ζώνης για όλους» ανεξάρτητα από τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη μας .
Ξεκινώντας με ζώνες για οικογενειακή διασκέδαση και καταλήγοντας σε ζώνες ενηλίκων οι οποίοι προτιμούν να είναι πιο απομονωμένοι, προσαρμοσμένες όλες αποκλειστικά στις ανάγκες τους.  Θα διαθέτει 3 pool μπαρ, δύο κεντρικά εστιατόρια, 3 θεματικά a la carte εστιατόρια ελληνικής, ιταλικής και ασιατικής κουζίνας, εστιατόριο θαλασσινών, ελληνικό καφενείο, mad for snacks, waterpark snack bar, Cocktail Bar, Executive Lounge καθώς επίσης Patisserie & Coffee Shop.

Εγκαταστάσεις και παροχές

Το Amada Colossos Resort θα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν κάθε ανάγκη των πελατών του. Η διαρρύθμιση των εγκαταστάσεων θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι πιο «θορυβώδεις» δραστηριότητες να πραγματοποιούνται σε διακριτά μέρη από τις δραστηριότητες χαλάρωσης και ηρεμίας.
Το γυμναστήριο, η εσωτερική πισίνα, το δωμάτιο παιχνιδιών, ο χώρος ψυχαγωγίας και το γήπεδο beach volley είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες αναψυχής που προσφέρονται καλύπτοντας κάθε απαίτηση και ανάγκη. Επιπλέον, στο ξενοδοχείο θα λειτουργεί water park, ενώ για τους μικρούς πελάτες μας θα υπάρχει παιδική πισίνα, mini-club και πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά.