ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Κατασκευή Colossos Beach (Αρχειακό Υλικό)

Από την ίδρυσή της το 1958, οπότε συστάθηκε ως ΕΠΕ, μέχρι σήμερα, η εταιρεία Κολοσσός Α.Ε. έχει διανύσει μια μακρά πορεία με σημαντικούς «σταθμούς», που συνέβαλαν στην εξέλιξη και τη σημερινή της παρουσία στο Δωδεκανησιακό Τουρισμό. Κομβικό ρόλο σε αυτή την πορεία είχε η ανέγερση και λειτουργία του ξενοδοχείου ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (COLOSSOS BEACH), στην Καλλιθέα της Ρόδου. Ενδεικτικά, τα γεγονότα-σταθμοί στην πορεία της εταιρείας είναι τα εξής:Η εταιρεία ιδρύεται το 1958 καθώς εγκαινιάζεται το πρώτο ξενοδοχείο επί της οδού Καρπάθου με την επωνυμία Colossos Hotel. Το 1964 ανοίγει τις πύλες του το ξενοδοχείο Park Hotel, ένα ξενοδοχείο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική.

Το 1973  η εταιρεία μετατρέπεται από ΕΠΕ σε Α.Ε., γεγονός που δίνει ισχυρή ώθηση στις δραστηριότητές της. Το 1977 ξεκινάει η ανέγερση του νέου ξενοδοχείου με τίτλο ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (COLOSSOS BEACH) στην Καλλιθέα της Ρόδου, ενός έργου με κομβικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξή της.

Έχοντας κατακτήσει ηγετικό ρόλο στις δραστηριότητες της εταιρείας, το ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ φιλοξενεί από το 1995 και την έδρα της εταιρείας, η οποία μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Το 1998 αποτελεί άλλη μια χρονιά-σταθμό για την Κολοσσός Α.Ε., καθώς περατώνεται η ανακαίνιση του ξενοδοχείου PARK (www.rodospark.gr), που είχε ξεκινήσει το 1995. Το ξενοδοχείο, που αποτελεί πλέον ένα «κόσμημα» για το ροδιακό  τουρισμό,.

Το 2004 το ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ μισθώνεται στην εταιρεία κυπριακών συμφερόντων LOUIS HOTELS έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Το 2017 ξεκινά η εκ βάθρων ανακαίνιση της βασικής ξενοδοχειακής μονάδας της εταιρίας ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ η οποία και κατά την επαναλειτουργία της το 2018 μετονομάζεται σε Amanda Colossos και αναβαθμίζεται σε κατηγορία 5*.

Σήμερα, η Κολοσσός Α.Ε. συνεχίζει δυναμικά την ανοδική της πορεία, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές της και ενισχύοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον ελληνικό και ευρωπαϊκό τουρισμό με την προσθήκη μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5* η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2026

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ

μαραβελιας-744x580

Ο Τάσος Μαραβέλιας, με καταγωγή από τη Σύμη, εκτός από ιδρυτής του ομίλου θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές του ροδιακού τουρισμού. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και ενεργό μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ένας χαρισματικός άνθρωπος αλλά και επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου, αφού αποφασίζει να ασχοληθεί αρχικά με το χονδρεμπόριο, ανοίγοντας το πρώτο μεγάλο για την εποχή του κατάστημα τροφίμων στην οδό Γαλλίας, στο κέντρο της Ρόδου.

Αρκετά χρόνια αργότερα αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον ξενοδοχειακό τομέα, ανεγείροντας το τριώροφο ξενοδοχείο με το όνομα Κολοσσός επί της οδού Καρπάθου, στο οποίο μεταφέρει την έδρα του εμπορικού καταστήματος.

Ο Τάσος Μαραβέλιας, ως ανήσυχο και πολυμήχανο πνεύμα, μετά το ξενοδοχείο Κολοσσός αποφασίζει να κατασκευάσει το ξενοδοχείο PARK HOTEL στο κέντρο της πόλης, ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών και εξαιρετικής αισθητικής.

Στη συνέχεια κάνει το μεγάλο βήμα, δημιουργώντας το ξενοδοχειακό συγκρότημα Κολοσσός, στην περιοχή της Καλλιθέας. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δημιούργημα, που αποτελεί ιδεώδες πρότυπο, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να κοσμεί το ροδιακό τουρισμό.

Το Νοέμβριο του 2014 φεύγει από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, αφήνοντας παρακαταθήκη το ήθος, τη συνέπεια, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, καθώς και τις ρηξικέλευθες ιδέες του.

Αδιαμφισβήτητα, μέσα από συνεχή αγώνα, συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη της Ρόδου.

Ο ανιψιός του, Σακελλάριος Σουλούνιας, όπου επί σειρά ετών μαθήτευσε δίπλα του, αποτελεί συνεχιστή του έργου του.